De forsvarer vores frihedsrettigheder

For at markere prisens 30-års jubilæum præsenterer Parlamentet sammen med fire Magnum-fotografer historier om menneskerettighedsaktivister af i dag.

Fotoprojektet med titlen "De forsvarer vores frihedsrettigheder" er en fordybende rejse ind i hverdagen for to kvinder og to mænd, der kæmper for menneskerettigheder i Cambodja, Tunesien, Etiopien og Bosnien-Hercegovina.

Asma Kaouech, Tunesien

ved Newsha Tavakolian

Asma Kaouech, Sakharov Fellow

© Newsha Tavakolian / Magnum Photos, 2017

Den iranske fotograf Newsha Tavakolian portrætterer Asma Kaouech i hendes arbejde med at forebygge radikalisering af tunesiske unge. Med sine 25 fotos afbilleder hun kampen og håbet for den nye generation af tunesere i kølvandet på revolutionen i 2011.

Ameha Mekonnen, Etiopien

ved Enri Canaj

Ameha Mekonnen, Sakharov Fellow

© Enri Canaj / Magnum Photos, 2017

Enri Canaj står bag kameraet, der følger den etiopiske advokat Ameha Mekonnens arbejde og liv. Den tidligere offentlige ansatte Ameha står nu i spidsen for Menneskerettighedsrådet, en organisation, der forsvarer journalisters og bloggeres ret til at udtrykke deres meninger frit.

Jadranka Miličević, Bosnien-Hercegovina

ved Bieke Depoorter

Jadranka Miličević, Sakharov Fellow

© Bieke Depoorter / Magnum Photos, 2017

Den belgiske fotograf Bieke Depoorters arbejde viser i 25 stillbilleder den dybe intimitet bag Jadranka Miličević' daglige arbejde.  Jadranka, en tidligere flygtning fra Balkankrigen, flygtede i 1992 fra Sarajevo til Serbien og har grundlagt to NGO'er - Cure og Care - til at hjælpe kvindelige ofre for vold og diskrimination.

Samrith Vaing, Cambodja

ved Jérôme Sessini

Samrith Vaing, Sakharov Fellow

© Jérôme Sessini / Magnum Photos, 2017

Den franske fotograf Jérôme Sessinis erfarne øjne følger Samrith Vaings daglige arbejde med at støtte Bunongs etniske mindretals kamp mod landgrabbing fra multinationale selskabers side i Cambodja. Sessini bruger sort/hvide billeder til at formidle det væsentligste i disse menneskers liv.