Προασπίζονται τις ελευθερίες μας

Για να σηματοδοτήσει την 30ή επέτειο του βραβείου, το Κοινοβούλιο, σε συνεργασία με τέσσερις φωτογράφους της Magnum, παρουσιάζουν τις ιστορίες σύγχρονων υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το φωτογραφικό έργο με τίτλο «Υπερασπίζονται τις ελευθερίες μας» είναι ένα ταξίδι εμβάπτισης στην καθημερινή ζωή δύο γυναικών και δύο ανδρών που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Καμπότζη, την Τυνησία, την Αιθιοπία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Asma Kaouech, Τυνησία

από τη Newsha Tavakolian

Asma Kaouech, Sakharov Fellow

© Newsha Tavakolian / Magnum Photos, 2017

Η ιρανή φωτογράφος Newsha Tavakolian αποτυπώνει το έργο της Asma Kaouech για την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης νεαρών Τυνήσιων. Με τις 25 φωτογραφίες της αποκαλύπτει τους αγώνες και τις ελπίδες της νέας γενιάς των Τυνήσιων, στον απόηχο της επανάστασης του 2011.

Ameha Mekonnen, Αιθιοπία

από τον Enri Canaj

Ameha Mekonnen, Sakharov Fellow

© Enri Canaj / Magnum Photos, 2017

Ο Enri Canaj βρίσκεται πίσω από τη φωτογραφική μηχανή που παρακολουθεί το έργο και τη ζωή του αιθίοπα δικηγόρου Ameha Mekonnen. Πρώην δημόσιος υπάλληλος, ο Ameha είναι σήμερα επικεφαλής της Human Rights Council, οργάνωσης η οποία υπερασπίζεται το δικαίωμα των δημοσιογράφων και των μπλόγκερ να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους.

Jadranka Miličević, Βοσνία-Ερζεγοβίνη

από τη Bieke Deeporter

Jadranka Miličević, Sakharov Fellow

© Bieke Depoorter / Magnum Photos, 2017

Η δουλειά της βελγίδας φωτογράφου Bieke Depoorter αποκαλύπτει σε 25 στιγμιότυπα τη βαθιά εσωτερικότητα πίσω από το καθημερινό έργο της Jadranka Miličević.  Πρώην πρόσφυγας του πολέμου στα Βαλκάνια που έφυγε το 1992 από το Σεράγεβο καταφεύγοντας στη Σερβία, η Jadranka δημιούργησε δύο ΜΚΟ - Cure και Care - για να βοηθήσει τις γυναίκες θύματα βίας και διακρίσεων.

Samrith Vaing, Καμπότζη

από τον Jérôme Sessini

Samrith Vaing, Sakharov Fellow

© Jérôme Sessini / Magnum Photos, 2017

Το έμπειρο μάτι του γάλλου φωτογράφου Jérôme Sessini παρακολουθεί τον Samrith Vaing στο καθημερινό του έργο στην Καμπότζη για την υποστήριξη του αγώνα της εθνοτικής μειονότητας των Μπουνόνγκ κατά της αρπαγής γαιών από πολυεθνικές εταιρείες. Ο Sessini, χρησιμοποιώντας την ασπρόμαυρη φωτογραφία, εστιάζει στην ουσία της ζωής αυτών των ανθρώπων.